Hvor lang tid tar det å få et LEI-nummer? - Norge LEI
Fra 3. januar 2018, er det obligatorisk for alle selskap som deltar i finansielle transaksjoner å ha en LEI-kode.

Hvor lang tid tar det å få et LEI-nummer?

Norge LEI - MIFID II

Hvor lang tid tar det å få et LEI-nummer?


I noen tilfeller kan det å få et LEI-nummer virkelig haste. Hvis du for eksempel skal motta en stor pengeoverføring og oppdager at du trenger et LEI-nummer og selskapet ditt ikke har dette kan det få store konsekvenser. Hvis en slik ituasjon oppstår, er det viktig å få LEI-nummeret raskt, siden denne typen transaksjoner ikke kan vente i dager eller uker.

Så, hvor raskt kan jeg jeg få et LEI-nummer?

Vanlig tid for utstedelse av LEI kan ta alt fra noen få timer til 1 uke, avhengig av tjenestetilbyder. Hvis LEI-registreringen har blitt levert via en offisiell registreringsagent vil det ta mindre tid. Norge LEI sitt mål er å utstede alle LEI-er mellom 2-24 timer etter å ha mottatt søknad og signert dokument. Hvis det virkelig haster, kan Norge LEI gi søknaden prioritet der våre klienter kan motta en LEI i løpet av noen minutter!

Kan jeg bruke min LEI umiddelbart etter at den har blitt utstedt?

Beklageligvis så er vanligvis svaret på dette spørsmålet nei. Selv om LEI-en er aktiv ret tetter at den har blitt utstedt vil den ikke bli synlig i den globale GLEIF-databasen før neste virkedag og alle banker sjekker LEI-informasjonen direkte fra GLEIF. Hvis banken sjekker i GLEIF og LEI-nummeret ikke finnes der – vil de fleste bankene ikke akseptere LEI-nummeret.

Så, for å oppsummere, det tar opp til 24 timer å motta LEI-nummeret fra søknaden har blitt sendt inn via nettsiden til Norge LEI. LEI-en vil bli tilgjengelig i GLEIF-databasen neste virkedag etter utstedelse og i de fleste tilfeller kan ikke en LEI brukes før den er i GLEIF.